BOSQ in Lekker500 2020

Trots! Ook dit jaar hebben we weer een plekje bemachtigd in de Lekker500. Deze onafhankelijke restaurantgids noemt in totaal vijfhonderd eetgelegenheden: van bistro tot sterrenrestaurants.

 

Zes Texelse restaurants

Dit jaar staan er maar liefst zes Texelse restaurants in de Lekker500. Mooi nieuws voor dit culinaire eiland! Texelse culinaire hoogtepunten volgens de gids zijn Het Kook Atelier, De Eilandkeuken, Rebecca, ’t Pakhuus en Bij Jef.

 

Het oordeel van Lekker500

Benieuwd wat er zoal over BOSQ gezegd wordt? Hier lees je een klein stukje uit het blad.

 

“Aan de kachel in de half open keuken staat patron-cuisinier Robin Koenen, die deze keer niet door echtgenoten en gastvrouw Marlies wordt bijgestaan, maar door een vriendelijke en deskundige vervanger. We noteren twee smaakjuweeltjes: gebakken grietfilet met witte asperges, ‘umami de mar-saus’, pata negra ham en morieltjes. Fijne wijn hierbij: Eviaé viognier 2017 uit Pays d’Oc. Én ‘Hot foie gras met appel, gele biet, aji amarillo en cacao-koffiejus’. Het geft aan dat kennis en kunde hier dik in orde zijn. Ook ‘Fruits de mer’ met onder andere gamba, mosselen, kokkels, gepocheerde oester en garnalenbitterbal en ‘Waddenzee escabeche’ bestaande mosselen, kokkels, quenelle van krab, radijs en tomaat zijn goed en bereid met superverse schaal- en schelpdieren. Wijn hierbij: Dardell garnatcha blanca/viognier 2017.”

 

Bron: Lekker500 2020

 

Zelf ook deze smaakjuweeltjes proeven? We zijn voor diner geopend van woensdag t/m maandag vanaf 17.30 uur.

Blog

BOSQ in de Michelingids 2020

Supertrots mogen wij weer een overwinning met jullie delen. Wij staan namelijk in de Michelingids van [...]

lees meerlees meer

BOSQ in Lekker500 2020

Trots! Ook dit jaar hebben we weer een plekje bemachtigd in de Lekker500. Deze onafhankelijke restaurantgids noemt in totaal vijfhonderd [...]

lees meerlees meer

Texel Culinair

Elk jaar in september wordt badplaats De Koog omgetoverd tot een echt culinair paradijs. De leukste, gezelligste en beste restaurants van [...]

lees meerlees meer